BAM

BODOM AFTER MIDNIGHT

Laiho-Freyberg-Väyrynen-Toivanen-Salomaa

Monen muusikon veri hyytyisi, kun kymmenen levyä julkaissut, maailmaa pitkään yhdessä kiertänyt joukkue yhtäkkiä liukenee alta. Juuri tämä oli Suomen ansioituneimpiin ja omistautuneimpiin musiikintekijöihin kuuluvan Alexi Laihon kohtalo viime alkuvuoden yhtyepalaverissa.

Tapaamisen päätteeksi oli selvää, että vuonna 1993 perustettu Children Of Bodom lakkaa olemasta Helsingin jäähallin konsertin jälkeen joulukuussa 2019. Alasajo sujui ilman suurempaa draamaa ja jäsenet erosivat ystävinä.

Mitä tässä haastavassa tilanteessa teki kitaristi, biisinikkari ja bändiliideri, joka on rankattu useiden musiikkijulkaisujen asiantuntija- ja lukijaäänestyksissä planeetan parhaaksi metallikitaristiksi? Espoossa 1979 syntynyt sisupussi pyyhkäisi pölyt olkapäiltään ja käynnisti koneet. Uusi kokoonpano tai kuolema!

Mukaansa Laiho sai kitaristi Daniel Freybergin, jolle sitoutuminen maailmanlaajuisesti toimivaan yhtyeeseen ei edelleenkään tuottanut ongelmia. Enää puuttui rumpali, basisti ja kosketinsoittaja. Vaihtoehtoja oli useita, mutta ratkaisun kanssa ei voinut hätiköidä. Alexi oli nähnyt senkin, miten porukasta irtaudutaan tyylittömästi ja riitaisasti, joten valintojen pitäisi nyt osua kerrasta oikeaan.

Tärkein tekijä oli instrumentin hallinta, sillä luvassa olisi paitsi vanhaa, myös uutta kiperää soitettavaa. Toinen, lähes yhtä oleellinen kriteeri oli lavaolemus. Kolmas ja kaikkein vaikeimmin ennalta mitattava ominaisuus oli niin sanottu ”hyvä jäbä” -kerroin eli luonne.

Näitä asioita Laiho puntaroi paitsi yksin, myös Freybergin kanssa. Lopulta palaset loksahtivat paikoilleen. Myös nimi orkesterin uudelle olomuodolle löytyi oikeastaan kuin itsestään, omasta historiasta.

Rumpaliksi lupautui Paradise Lostissa vuodesta 2015 soittanut Waltteri Väyrynen, basson varteen valikoitui Santa Cruzista tuttu Middy Cruz eli Mitja Toivanen. Kokoonpanon täydentää näin alkuun kiertuejäsenen ominaisuudessa kosketinsoittaja Lauri Salomaa.

https://www.facebook.com/bodomaftermidnightofficial/

Heilung2021
Faun 2021