In Flames

IN FLAMES

Kun puhutaan melodisen death metallin juurista, nimi In Flames nousee väistämättä esiin. Jesper Strömbladin Göteborgissa vuonna 1990 perustamaa yhtyettä pidetään yhdessä saman kaupungin poikien, Dark Tranquillityn ja At The Gatesin kanssa melodisen death metallin alkupisteenä. In Flamesin melodiset ja haikeat mutta samalla aggressiivisen tunnistettavat harmoniset kitaralinjat ovat inspiroineet lukemattomia soittajia ja bändejä ympäri maailman ja sitä kautta edesauttaneet esimerkiksi koko metalcore-genren syntyä. In Flamesin uran alkupään tuotanto, kuten “Jester Race”, “Whoracle” ja “Colony” ovat kiistattomia ja ajattomia melodisen death metallin helmiä.

Vuonna 2002 ilmestynyt “Reroute to Remain” -albumi on In Flamesin uralla tietynlainen vedenjakaja. Levyllä yhtye esitteli enenevässä määrin puhtaita lauluja, tarttuvampia kertosäkeitä ja aloitti musiikillisen siirtymän kitaramelodiavetoisuudesta kohti vaihtoehtoisempaa metallia, jonka alle In Flamesin tuoreempi tuotanto usein niputetaan.

Vaikka In Flamesin alkupään materiaali on ikonista klassikkoainesta, on yhtye saavuttanut suurimman kaupallisen menestyksensä myöhemmällä tuotannollaan. In Flames onkin jo kuulunut jo vuosikausia ns. pääesiintyjäsarjaan ja rundeilla keikkapaika ovat isoja halleja ja areenoita.

In Flamesin uutuusalbumi “Foregone” ilmestyi helmikuussa ja on sitä monen haikailemaa paluuta juurille. Sehän käy.

https://www.inflames.com/

1.7.2023
KVLT
BL 2
Sabaton 2023
Ne O 2023
Igorrr
SW v3