Info

FESTIVAALIALUE JA SAAPUMINEN

Sijainti
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä.

Festivaalialueen aukioloajat
Pe 28.6.2024 klo TBA
La 29.6.2024 klo TBA
Su 30.6.2024 klo TBA

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista.

Saapuminen
Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja.

Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Kalasataman metroasemalle.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Pysäköinti Helsingissä on maksullista.

Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Kalasatamassa.

Ikäraja
Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

KARTTA
TBA
LIPUT

Lippuinfot LIPUT-sivulla:
http://tuska.fi/fi/liput

VIP AREA 51
TBA
TUSKA FORUM

TBA

ALUETAIDE
TBA
 
PIKKU-TUSKA

TBA

TUSKA EXPO
 

TBA

TUSKA KVLT

Lisätietoa Tuska KVLT-sivulta:
https://www.tuska.fi/fi/tuska-kvlt

ESTEETTÖMYYS

Saattaja (1 hlö) pääsee lipullisen, avustajaan oikeutetun asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Saattaja ei tarvitse erillistä lippua. Saattajan ei tarvitse olla sama henkilö jokaisena festivaalipäivänä. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet.

Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoliasiakkaille mutta huomioithan, että alueella on kuitenkin korkeuseroja sekä nurmikko- ja hiekka-alueita joilla liikkuminen voi olla haastavampaa. Esteettömät reitit ovat merkitty opastein.
 

RUOKA
TBA
MAJOITUS

Leirintä
Rastilan leirintäalue sijaitsee samannimisen metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille.

TURVALLISUUS

Tuskassa noudatetaan turvallisemman tilan periaatteita

Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää tai toisiin kohdistuvaa epäasiallista kohtelua -
Tuskassa jokainen on vastuussa omasta käytöksestään!

- Puutu jos näet tai koet syrjintää, häirintää tai epäasiallista kohtelua
- Käänny tarvittaessa matalalla kynnyksellä henkilökunnan puoleen ja pyydä apua.
- Ethän tee oletuksia, vaan kommunikoi, kysy ja varmista.
- Toisen koskettamiseen kysytään aina lupa.
- Kunnioitathan toisten rajoja, toiveita ja omaa tahtoa kun olet ensin varmistanut mikä on ok ja mikä ei.
- Hyväntahtoisuus ja huolenpito on sallittua, jopa toivottavaa.
- Pidetään ilmapiiri avoimena ja yhteisöllisenä.
- Kaikilla on oikeus olla Tuska festivaalilla rohkeasti omana itsenään - ole sinäkin!

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen, johon sisältyy myös ohjeistusten mukainen kehollinen tarkastus sensitiivisyys huomioiden. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla, turvatarkastuksen jälkeen on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Häirintäyhteyshenkilö
Tuska festivaalilla on käytössä häirintäyhteyshenkilön palvelut mahdollisten häirintätilanteiden varalle. Häirintäyhteyshenkilölle voi tehdä myös pelkän häirintäilmoituksen tapahtuneesta, mikä on kohdistunut joko toiseen henkilöön tai ilmoittajaan itseensä. Kaikkien häirintäilmoitusten avulla tapahtumaturvallisuutta voidaan jatkossa kehittää entistäkin paremmin tarvetta vastaavaksi. Häirintäilmoituksen voi tehdä tapahtumassa työssä oleva, festivaalivieras tai esiintyjäkin. Halutessasi voit saada myös keskusteluapua, sekä ohjausta mahdollisten hankalien tilanteiden selvittämiseen.

Tavoitteena on tarjota mahdollisimman turvallinen tila tapahtuman vieraille, työntekijöille ja esiintyjille. Tapahtuman työntekijät ohjeistetaan toimimaan häirintätilanteiden varalle, mutta vastuu omasta käytöksestä on ensisijaisesti meillä kaikilla itsellämme. Omalla toiminnallamme ja asenteillamme voimme vaikuttaa ja rakentaa yhdenvertaisempaa, toista kunnioittavaa ja avointa, keskustelevaa ilmapiiriä ympärillemme. Tuska festivaalilla kaikilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi ilman pelkoa minkäänlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, seksuaalisesta tai verbaalisesta ahdistelusta.
Fyysinen- ja psyykkinen koskemattomuus on meidän kaikkien oikeus!

Häirintäyhteyshenkilöön voit tarvittaessa olla yhteydessä puhelimitse tapahtumapäivinä, tarkat ajat TBA

Häirintäyhteyshenkilöllä on salassapitovelvollisuus ja hän toimii puolueettomana tukijana. Hän voi auttaa tilanteiden selvittelyssä, sekä ohjata tarvittaessa saamaan apua sopivan palvelun piiriin.

Tälle sivulle tulee lisää ja tarkempaa tietoa häirintäyhteyshenkilöstä lähempänä festivaalia.

Järjestyksenvalvonta
Tapahtumaturvallisuudesta huolehtii suuri joukko alan ammattilaisia järjestyksenvalvojista häirintäyhteyshenkilöön, joiden lisäksi alueella on tapahtuman aikana myös poliisi- ja pelastusviranomaisia. Järjestyksenvalvojat tunnistaa alueella keltaisista tai oransseista liiveistä. Olethan heihin yhteydessä mahdollisissa ongelmatilanteissa. 

Kielletyt esineet, aineet ja asiat
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) tyhjän, muovisen juomapullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle. Myös juomasarvet ovat sallittuja.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit, selfiekepit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta ei esiintymislavojen edessä.

Kuulon suojaaminen
Tuskassa noudatetaan viranomaisten asettamia rajoituksia äänenpaineen suhteen. Huolehdithan kuulosi suojaamisesta.

Video- ja valokuvaaminen
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Tupakointi alueella
Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, katoksissa, sisätiloissa sekä jonotusalueilla. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

Ensiapu & sairaanhoito
Alueella on kaksi ensiapupistettä. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Päivystysavun numeroon 116 117.

Lähin apteekki löytyy REDIstä. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

Check!
Tuska Festivaali kantaa Tapahtumateollisuuden Check! -merkkiä. Check! on turvallisen tapahtuman tunnus. Lisätietoa aiheesta https://www.tapahtumateollisuus.fi/.

VASTUULLISUUS

Tuskan vastuullisuus tarkoittaa konkreettista toimintaa jokaisessa kestävän kehityksen kolmesta kulmasta: sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu ja taloudellinen vastuu. Kehittämällä tätä kolminaisuutta tasapainoisesti edesautamme muutosta kohti parempaa.

Lyhyesti:
    •    Tuska on heimo, johon on turvallista kuulua. Riehuminen, huutaminen ja nautinto ovat jokaisen tuskalaisen perusoikeuksia. Tuska-heimossa toimitaan kuitenkin muita kunnioittaen sekä tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja erilaisuutta ylistäen. 
    •    Festivaalituotannolle on keskeistä tapahtuman ympäristövaikutusten pienentäminen sekä ympäristövastuullisuuden ja -tietoisuuden edistäminen yhteistyössä kumppaneiden, palvelutuottajien, alihankkijoiden sekä yleisön kanssa. Teemme jatkuvasti töitä kestävämpien ratkaisujen eteen ja kompensoimme sen, mitä emme heti voi muuttaa parempaan.
    •    Tuska työllistää vuoden aikana välillisesti jopa noin tuhat henkilöä. Festivaaliviikonlopun taloudelliset kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät monille aloille ja toimijoille.
    •    Tuskan rihmasto ulottuu yhteiskunnan kulisseihin aina alueellisesta asukasyhteistyöstä sosiaalisen osallisuuden kasvattamiseen ja vähävaraisten perheiden tukemiseen. 

Lue tarkemmin Tuskan vastuullisuudesta.

Näin toimit Tuska-festarialueella vastuullisesti:

    1.    Saavu Tuskaan julkisilla kulkuneuvoilla.
    2.    Vältä ruoka- ja juomahävikkiä.
    3.    Kierrätä tehokkaasti: laita roskat joko bio- tai sekajätteisiin.
    4.    Palauta pantilliset tölkit niiden keräyspisteisiin.
    5.    Hyödynnä tapahtuma-alueen hanavesipisteitä.
    6.    Tule sellaisena kuin olet, mutta sikailemaan ei tarvitse tulla. Jos havaitset asiatonta käytöstä, ole yhteydessä järjestyksenvalvojiin tai häirintäyhteyshenkilöömme.

PALVELUT

Löytötavarat
Löytötavararat toimitetaan tuskan jälkeisellä viikolla Pasilan poliisiasemalle, josta niitä voi kysellä loppuviikosta.

Ruoka ja juoma
Alueelta löytyy ruokamyyntipisteitä moneen makuun, sekä Black Dining à la carte -ravintola (ennakkovaraukset tableonline.fi).

Juomavesipisteet on merkitty alueen pohjakarttaan vaaleansinisellä pisaran kuvalla.

Omia eväitä voi tuoda mukanaan pieniä määriä, esim. pari banaania on sallittua. Omat ruoka-annokset eivät ole sallittuja.

Applikaatiot
Tuskan älypuhelinsovellukset nyt ladattavissa:

iOS
Android

Panttijärjestelmä
Tuskassa toimii panttijärjestelmä. Juomatölkit voidaan palauttaa mille tahansa anniskelupisteelle. Sama koskee myös viinikarahveja ja kovamuovisia viinilaseja

Kierrätys
Alueelta löytyy jäteastioita, joten lajittelethan jätteesi, kiitos!

Tuska Official Merchandise
Viimeisimmät Tuska-rytkyt haltuun!

Band Merchandise
Mitä olisikaan festarit ilman uutta bändipaitaa? No ei paljon mitään.
 

MAKSUTAVAT

Tuskassa toimii maksuvälineinä luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen. Huom! Ei käteistä!

JATKOKLUBIT

TBA

 

 
Kvelertak 2023
Sonata pysty
Stratovarius
LS2
deathstars
amorphis dec 2023