Info

FESTIVAALIALUE JA SAAPUMINEN

Sijainti
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä.

Festivaalialueen aukioloajat
Pe 30.6.2023 klo 13:00 - 01:00
La 1.7.2023 klo 13:00 - 01:00
Su 2.7.2023 klo 14:00 - 23:00

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista.

Saapuminen ja rannekkeenvaihto
Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Rannekkeenvaihdosta tiedotetaan myöhemmin.

Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Kalasataman metroasemalle.

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Kauppakeskus Redissä on maksullinen parkkihalli.
Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Kalasatamassa. Omalla polkupyörällä saapuville ei valitettavasti ole varattu omaa vartioitua pyöräparkkia.

Ikäraja
Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

KARTTA
Julkaistaan myöhemmin.

 

LIPUT

Lippuinfot LIPUT-sivulla:
http://tuska.fi/fi/liput

VIP AREA 51

Kolmen päivän VIP Area 51 -liput alk. 339,00€
http://tuska.fi/fi/liput

VIP Area 51 -pakettiin sisältyy
- Tuska 2023 VIP-passi, kaulanauha ja ranneke
- Pääsy VIP Area 51:lle festivaalialueen sisällä
- VIP Area 51 palvelut: Ravintola A-oikeuksin, erilliset saniteettitilat.
- Ruokailu VIP-alueella, yksi ateria per passin oikeuttama päivä.
Sisältö tarkentuu myöhemmin.

VIP Area 51 -päiväliput tulevat myyntiin myöhemmin.

PIKKU-TUSKA

Ilmoitetaan myöhemmin.

TUSKA EXPO
Julkaistaan myöhemmin.
TUSKA FORUM BY HS
Ilmoitetaan myöhemmin.
TUSKA KVLT

Lisätietoa Tuska KVLT-sivulta:
https://www.tuska.fi/fi/tuska-kvlt

ESTEETTÖMYYS

Liikunta- ja näkörajoitteiset
Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Saattaja ei tarvitse erillistä lippua. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoliasiakkaille.

RUOKA
Ilmoitetaan myöhemmin.
MAJOITUS

Leirintä ja majoitus
Tuskalla ei ole omia majoitusjärjestelyjä.

Rastilan leirintäalue sijaitsee samannimisen metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille.

TURVALLISUUS

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla, turvatarkastuksen jälkeen on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Häirintäyhteyshenkilö
Voit ilmoittaa mahdollisesta häirintätilanteesta tai epäasiallisesta käytöksestä lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai olla tarvittaessa yhteydessä Tuskan häirintäyhteyshenkilöön joko sähköpostitse harassment@tuska.fi tai soittamalla numeroon 046 898 9321. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat festarivieraiden käytettävissä 30.6. alkaen. 

Tuskan häirintäyhteyshenkilö on asiaan perehtynyt, pitkän linjan sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja hän tulee päivystämään tapahtumassa koko festariviikonlopun. Keskusteluapua on mahdollista saada paikan päällä ja häirintäyhteyshenkilö on tarvittaessa tukenasi ohjaamassa sopivan avun ja tuen piiriin tai muihin jatkotoimenpiteisiin.

Voit tehdä häirintäilmoituksen mihin vuorokauden aikaan tahansa sähköpostitse, voit myös jättää sitä kautta halutessasi soittopyynnön. Puhelimitse häirintäyhteyshenkilön tavoittaa koko festarin aukioloajan ja vielä sen jälkeenkin kaikkina heinäkuun arkipäivinä klo 11–13 välisenä aikana. Häirintäilmoituksen voi tehdä sähköpostitse heinäkuun loppuun saakka. Olethan rohkeasti yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli festarin jälkeen jää vaivaamaan jokin tapahtunut asia.

Tuskassa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja epäasialliselle käytökselle. Tapahtumassa kaikki ovat vastuussa omasta käytöksestään. Kaikki sellainen toiminta ja epäasiallinen käytös, mikä aiheuttaa turvattomuutta tai on loukkaavaa, on häirintää, eikä sellaista Tuskassa hyväksytä. Toisen omaa tilaa on kunnioitettava, ja oikeus fyysiseen ja psyykkiseen koskemattomuuteen on kaikilla. Varmista toiselta aina suostumus läheisempään kanssakäymiseen ryhtyessäsi, jotta väärinymmärryksiltä vältyttäisiin puolin ja toisin. Älä siis oleta, vaan varmista.

Järjestyksenvalvonta
Tapahtumaturvallisuudesta huolehtii suuri joukko alan ammattilaisia järjestyksenvalvojista häirintäyhteyshenkilöön, joiden lisäksi alueella on tapahtuman aikana myös poliisi- ja pelastusviranomaisia. Järjestyksenvalvojat tunnistaa alueella keltaisista tai oransseista liiveistä. Olethan heihin yhteydessä mahdollisissa ongelmatilanteissa. 

Kielletyt esineet, aineet ja asiat
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 0,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta ei esiintymislavojen edessä.

Video- ja valokuvaaminen
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Tupakointi alueella
Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, katoksissa, sisätiloissa sekä jonotusalueilla. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

Ensiapu & sairaanhoito
Alueella on ensiapupiste, joka on merkitty pohjakarttaan ja Tuska-appiin. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

Lähin apteekki löytyy REDIstä. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

Check!
Tuska Festivaali kantaa Tapahtumateollisuuden Check! -merkkiä. Check! on turvallisen tapahtuman tunnus. Lisätietoa aiheesta https://www.tapahtumateollisuus.fi/.

VASTUULLISUUS

Tuskan vastuullisuus tarkoittaa konkreettista toimintaa jokaisessa kestävän kehityksen kolmesta kulmasta: sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu ja taloudellinen vastuu. Kehittämällä tätä kolminaisuutta tasapainoisesti, kiihdytämme muutosta kohti parempaa.

Lyhyesti:
    •    Tuska on heimo, johon on turvallista kuulua. Riehuminen, huutaminen ja nautinto ovat jokaisen tuskalaisen perusoikeuksia. Tuska-heimossa toimitaan kuitenkin muita kunnioittaen sekä tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja erilaisuutta ylistäen. 
    •    Festivaalituotannolle on keskeistä tapahtuman ympäristövaikutusten pienentäminen sekä ympäristövastuullisuuden ja -tietoisuuden edistäminen yhteistyössä kumppaneiden, palvelutuottajien, alihankkijoiden sekä yleisön kanssa. Teemme jatkuvasti töitä kestävämpien ratkaisujen eteen ja kompensoimme sen, mitä emme heti voi muuttaa parempaan.
    •    Tuska työllistää vuoden aikana välillisesti jopa noin tuhat henkilöä. Festivaaliviikonlopun taloudelliset kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät monille aloille ja toimijoille.
    •    Tuskan rihmasto ulottuu yhteiskunnan kulisseihin aina alueellisesta asukasyhteistyöstä sosiaalisen osallisuuden kasvattamiseen ja vähävaraisten perheiden tukemiseen. 

Lue tarkemmin Tuskan vastuullisuudesta.

Näin toimit Tuska-festarialueella vastuullisesti:

    1.    Saavu Tuskaan julkisilla kulkuneuvoilla.
    2.    Vältä ruoka- ja juomahävikkiä.
    3.    Kierrätä tehokkaasti: laita roskat joko bio- tai sekajätteisiin.
    4.    Palauta pantilliset tölkit niiden keräyspisteisiin.
    5.    Hyödynnä tapahtuma-alueen hanavesipisteitä.
    6.    Tule sellaisena kuin olet, mutta sikailemaan ei tarvitse tulla. Jos havaitset asiatonta käytöstä, ole yhteydessä järjestyksenvalvojiin tai häirintäyhteyshenkilöömme.

PALVELUT
Ilmoitetaan myöhemmin.
MAKSUTAVAT

Maksutavat
Tuskassa toimii maksuvälineinä luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen. Huom! Ei käteistä!

JATKOKLUBIT
Julkaistaan myöhemmin.

 

Ne O 2023
Igorrr 2023
Sabaton 2023
Alestorm
Devin 2023
SW 2023