Info

FESTIVAALIALUE JA SAAPUMINEN

Sijainti
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä.

Festivaalialueen aukioloajat
Pe 1.7.2022 klo 13:00 - 01:00
La 2.7.2022 klo 13:00 - 01:00
Su 3.7.2022 klo 14:00 - 23:00

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista. Tarkat soittoaikataulut aikataulu-sivulta.

Saapuminen ja rannekkeenvaihto
Tuska Check in (rannekkeenvaihto, lipunmyynti, akkreditointi, merchandise-ennakkonoutopiste) sijaitsee Kauppakeskus REDIn katutasossa. Lisätiedot ja opastettu reitti REDIn infopisteeltä. Katso kartta täältä.
Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin, joten jokaisen festivaalivieraan tie käy Tuska Check In -pisteen kautta.

Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus REDIä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Ensimmäisenä festivaalipäivänä, perjantaina, porttitoiminnot ruuhkautuvat herkästi. Helpottaaksesi ruuhkia, vaihda lippusi rannekkeeseen ennakkoon.

Tuska Check in / Rannekkeenvaihtopisteen aukioloajat
Ti 28.6.2022 klo 12:00 - 18:00
Ke 29.6.2022 klo 12:00 - 18:00
To 30.6.2022 klo 12:00 - 20:00
Pe 1.7.2022 klo 10:00 - 00:00
La 2.7.2022 klo 11:00 - 00:00
Su 3.7.2022 klo 11:00 - 22:00

Suosittelemme vaihtamaan lippusi rannekkeeseen ennakkoon jouduttaaksesi festivaaleille saapumista.

Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Kalasataman metroasemalle.
Tuska festivaalin yhteydessä perjantaina 1.7.2022 ja lauantaina 2.7.2022 on metrolla kahdella tunnilla pidennetty liikenne.
 
Viimeiset vuorot pe/la 1.-2.7 ja la/su 2.-.3.7 välisinä öinä:
- Matinkylästä klo 1:34, Vuosaaresta klo 1:05 ja Mellunmäestä klo 0:57
- Rautatientorilta Vuosaareen klo 1:54 ja Mellunmäkeen klo 1:46, Rautatientorilta Matinkylään klo 1:26
- Kalasatamasta Vuosaareen klo 2:00 ja Mellunmäkeen klo 1:52, Kalasatamasta Matinkylään klo 1:19
Molempia linjoja M1 ja M2 liikennöidään 15 minuutin vuorovälillä liikenteen loppumiseen asti, jolloin Matinkylän ja Itäkeskuksen välillä on 7,5 minuutin vuoroväli (poikkeus: viimeinen metro Mellunmäestä klo 0:57 kulkee vain Tapiolaan asti).

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Kauppakeskus REDIssä on maksullinen parkkihalli.
Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Kalasatamassa. Omalla polkupyörällä saapuville ei valitettavasti ole varattu omaa vartioitua pyöräparkkia.

Ikäraja
Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

KARTTA
Tässä on Tuska 2022 -festivaalialue. Opiskele se ulkoa, koska kesä on jo ovella!

map

LIPUT

Lippuinfot LIPUT-sivulla:
http://tuska.fi/fi/liput

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin Tuska Check in -pisteessä Kauppakeskus REDIssä. Huom! Portilla ei vaihdeta rannekkeita.

VIP AREA 51

VIP Area 3pv alk. 279,00€
VIP Area 51 -päiväliput alk. 189,00€

VIP AREA 51 -paketti sisältää:
- TUSKA 2022 VIP-passi, kaulanauha ja ranneke
- Pääsy uudistuneelle ja vehreälle VIP Area 51:lle festivaalialueen sisällä
- VIP Area 51 palvelut: Ravintola A-oikeuksin, erilliset saniteettitilat, sauna ja palju
- Ruokailu VIP-alueella, yksi ateria per passin oikeuttama päivä. Ruokailun tarkemmista järjestelyistä ilmoitetaan myöhemmin.

Osta VIP Area 51 -paketit täältä: https://www.tuska.fi/fi/liput

Clarion Hotel Helsinki tarjoaa VIP-lipun haltijoille 20% alennuksen päivän hinnasta. Tarjous on voimassa majoittumisajalle 1. - 4.7.2022, joka on kesän kysytyimpiä hotelliviikonloppuja Helsingissä. Nopea siis kannattaa olla, kun tarjouskin on voimassa vain niin pitkään kuin huoneita riittää.

Varaukset pääsee tekemään promokoodilla TUSKAVIP täältä: https://www.nordicchoicehotels.fi/clarion/helsinki/
Tuska VIP -liput tai -ranneke on esitettävä majoittautumisen yhteydessä. Clarion-tarjous koskee myös jo aikaisemmin VIP-liput ostaneita.

PIKKU-TUSKA

Lapset (0-9v) ovat tervetulleita Tuskan festivaalialueelle lipullisen aikuisen mukana sunnuntaina 3.7. klo 14-17.
REDIn Tuska Check in -pisteessä on lapsille ohjelmaa ennen porttien aukeamista klo 13-14.

TUSKA EXPO

Tuska Expo sijaitsee Suvilahden yläpihalla Circon tiloissa. Tuska Exposta löytyy seuraavat toimijat:

Cybershop
Cybershop Helsinki Oy on kotimainen, vuonna 2003 perustettu yritys, jolla on useita myymälöitä Suomessa, sekä kansainvälisesti toimiva, hyvämaineinen ja luotettava verkkokauppa www.cybershop.fi. Kesällä voit bongata musta-pinkin kojumme myös festivaaleilta. Idea Cybershopista kumpusi ajatuksesta tuoda Suomen katukuvaan uusia tuulia, tyylejä ja väriläiskiä perinteisten vaateketjujen rinnalle. Ammennamme laajasti eri ala-kulttuureista ja tuomme samalla raikkaita trendejä valikoimiimme, asiakasystävällisesti ja edullisesti, mutta aina laadusta tinkimättä!

Dick Johnson
Dick Johnson on rääväsuinen ja laadukas grooming brändi, äijämäisellä asenteella. Dick Johnson valmistaa kosmetiikkatuotteet pääosin itse ekosertifioidussa Dick’s Brewery tehtaassa Helsingissä. Räväkän ja viihdyttävänkin brändin takana lymyää kuitenkin painavaa sanottavaa, sillä Dick Johnson haluaa rohkaista miehiä laittautumaan ja pitämään huolta itsestään. Piipahda siis meidän pisteellä Tuskassa ja me jeesaamme parturihommissa kahden kaljatuopin hinnalla, eli 20€/asiakas, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen ja nauttia festareista!

Glimmering Deep Design
Festareitten rokeimmat korut löytyy Glimmering Deep Designin kojulta. Valikoimasta löytyy goottia, viikinkiä, keskiaikaa, steampunkia ja hieman pin-uppiakin. Ja tietysti kesän julkaisemattomia uutuuksia. Kaikki korut ahkeroimme teille käsityönä

Impossible Bodyart
Impossible Bodyart tuo Tuska Expoon laadukkaat lävistyspalvelut sekä lävistyskorut. Mukana kulkee myös Tattoo Crew, joka on koottu artisteista Rovaniemeltä Helsinkiin. Tiimistä löytyy osaamista ja kokemusta useasta eri tatuointityylistä, joten tule valitsemaan kuvasi artistien kansioista tai saavu oman idean kanssa.

Icebreakers for Vikings
Icebreakers for Vikings juomapeli on ultimaattinen tunnelman kohottaja, jolla rikotaan jäät jäyhässäkin porukassa! Korttipakan voit ottaa mukaasi pussikaljalle, baariin, kemuihin, minne vaan! Kortit on laminoitu, eli voi läikkyä ja sitähän läikkyy! *Paras tokan päivän darran poistaja festareilla*
Icebreakers for Vikings -myyntipisteellä 250 ensimmäiselle pelin ostajalle uniikki viikinki ”on the go” tuoppi kaupan päälle! Juomapelin lisäksi löydät pisteeltämme skandinaavisen mytologian hahmoista synkähköllä huumorilla höystetyt graafiset t-paidat ja hupparit! Pelin tekijä Kartini sekä muu Icebreakers for Vikings klaani esittelee ja kertoo pelistä mielellään! Nähdään Tuska Expossa!

Kaamos Company
Kotimainen Kaamos Company suunnittelee ja valmistaa metallihenkisiä kosmetiikka- ja lifestyle-tuotteita eettisiä arvoja unohtamatta. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. käsin valetut Corpse Paint Soaps saippuat, orgaaniset Corpse Paint -kangasnaamiot ja Suomessa käsityönä valmistetut Spatanic Rituals -saunatekstiilit.

Keltainen Jäänsärkijä
Keltainen Jäänsärkijä on perinteinen levykauppa Helsingissä, Tavastian vieressä. Olemme pyörittäneet kivijalkakauppaa jo 1980-luvulta lähtien.

Tonefest Lounge, jossa mukana mm. Vuorensaku Guitars, Skippers Amps
Tonefest Lounge marssittaa tuskaisen festarikävijän eteen Vuorensaku Guitarsin kitarat, Skipper´s Ampsin vahvistinosaamisen, Tonefest Guitar Galleryn ja Weird Antiquesin sekä Tuulentallojan korut ja kaiverrukset. Saattaahan osastolla pyörähtää Speten lisäksi muutama Tuskan lavoiltakin tunnistettu hahmokin.
 
Vuorensaku on varustanut jo vuodesta 2008 lähtien kotimaisia ja kansainvälisiä kirvesmiehiä työkaluilla, joilla kelpaa mäiskiä raskaampaakin viisua. Skipper´s Amps on vienyt kotimaisen vahvistinsuunnittelun minimalismiltaan uudelle tasolla, ja näillä vehkeillä vetelevät arvostavat käytännöllisyyttä, luotettavuutta sekä tietenkin soundia.
 
Tonefest Guitar Gallery ja Weird Antiques tuovat loungeen festareiden ehdottomasti hankalimmin roudattavat heräteostokset, kuten esimerkiksi muumioituneen kissan.
 
Tervetuloa. Emme pure. Paljoa.

Viides Askel
Viides Askel on okkulttiseen kirjallisuuteen erikoistunut pienkustantamo. Julkaisuistamme löydät muun muassa kalevalaista metafysiikkaa ja esoteerista maailmankuvaa käsitteleviä laatukirjoja

Viking Drinking Horns
Fantastinen valikoima viimeisen päälle viilattuja Vikinki juomapikareita, jotka on pinta käsitelty elintarvikkeille turvallisiksi, estäen pahan hajun tai maun juomissa. Koot vaihtelevat 50 millin shottipikareista jättimäisiin neljän litran pikareihin!

Metalheads Agaisnt Bullying
Metalheads Agaisnt Bullying on yhteisö sekä hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on kannustaa metalli ja rock yhteisöjä kasvamaan ja tukemaan toinen toisiaan.

TUSKA FORUM

Tuska Forum -ohjelma julkaistaan pian.

TUSKA KVLT

Lisätietoa Tuska KVLT-sivulta:
https://www.tuska.fi/fi/tuska-kvlt

ESTEETTÖMYYS

Liikunta- ja näkörajoitteiset
Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Saattaja ei tarvitse erillistä lippua. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoliasiakkaille.

RUOKA
Myyntipaikkahaku on päättynyt: https://www.tuska.fi/fi/myyntipaikat
   
   
 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
MAJOITUS

Leirintä ja majoitus
Tuskalla ei ole omia majoitusjärjestelyjä.

Rastilan leirintäalue sijaitsee samannimisen metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille.

TURVALLISUUS

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Häirintäyhteyshenkilö
Tuskan häirintäyhteyshenkilö on hoitoalan ammattilainen ja asiaan perehtyneen työhistorian omaava Tellervo Kraft ja hän tulee päivystämään Tuskassa alusta loppuun. Häneen voi olla yhteydessä matalalla kyynnyksellä. Tellervon yhteystiedot, festivaalinaikainen sijainti ja ohjeet täsmennetään lähempänä festivaalia.

Kielletyt esineet, aineet ja asiat
Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 1,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta ei esiintymislavojen edessä.

Video- ja valokuvaaminen
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Tupakointi alueella
Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, katoksissa, sisätiloissa sekä jonotusalueilla. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

Ensiapu & sairaanhoito
Alueella on ensiapupiste, joka on merkitty pohjakarttaan ja Tuska-appiin. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

Lähin apteekki löytyy REDIstä. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

Check!
Tuska Festivaali kantaa Tapahtumateollisuuden Check! -merkkiä. Check! on turvallisen tapahtuman tunnus. Lisätietoa aiheesta https://turvallisettapahtumat.fi/

VASTUULLISUUS

Tuskan vastuullisuus tarkoittaa konkreettista toimintaa jokaisessa kestävän kehityksen kolmesta kulmasta: sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu ja taloudellinen vastuu. Kehittämällä tätä kolminaisuutta tasapainoisesti, kiihdytämme muutosta kohti parempaa.

Lyhyesti:
    •    Tuska on heimo, johon on turvallista kuulua. Riehuminen, huutaminen ja nautinto ovat jokaisen tuskalaisen perusoikeuksia. Tuska-heimossa toimitaan kuitenkin muita kunnioittaen sekä tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja erilaisuutta ylistäen. 
    •    Festivaalituotannolle on keskeistä tapahtuman ympäristövaikutusten pienentäminen sekä ympäristövastuullisuuden ja -tietoisuuden edistäminen yhteistyössä kumppaneiden, palvelutuottajien, alihankkijoiden sekä yleisön kanssa. Teemme jatkuvasti töitä kestävämpien ratkaisujen eteen ja kompensoimme sen, mitä emme heti voi muuttaa parempaan.
    •    Tuska työllistää vuoden aikana välillisesti jopa noin tuhat henkilöä. Festivaaliviikonlopun taloudelliset kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät monille aloille ja toimijoille.
    •    Tuskan rihmasto ulottuu yhteiskunnan kulisseihin aina alueellisesta asukasyhteistyöstä sosiaalisen osallisuuden kasvattamiseen ja vähävaraisten perheiden tukemiseen. 

Lue tarkemmin Tuskan vastuullisuudesta.

Näin toimit Tuska-festarialueella vastuullisesti:

    1.    Saavu Tuskaan julkisilla kulkuneuvoilla.
    2.    Vältä ruoka- ja juomahävikkiä.
    3.    Kierrätä tehokkaasti: laita roskat joko bio- tai sekajätteisiin.
    4.    Palauta pantilliset tölkit niiden keräyspisteisiin.
    5.    Hyödynnä tapahtuma-alueen hanavesipisteitä.
    6.    Tule sellaisena kuin olet, mutta sikailemaan ei tarvitse tulla. Jos havaitset asiatonta käytöstä, ole yhteydessä järjestyksenvalvojiin tai häirintäyhteyshenkilöömme.

PALVELUT

Ruoka ja juoma
Ruoka- ja juomatarjoilujen sijainnit löytyvät kartasta.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Info-piste
Festivaalialueen yläpihalla, yleisöportin ja Tuska Expon tuntumassa palvelee info-piste, jossa ei ole tyhmiä kysymyksiä. Festivaali-info on myös kaupunki-info, josta saat kätevästi Helsinkiin liittyvää tietoa.

Appsit
Tuskan älypuhelinsovellukset tulevat ladattaviksi myöhemmin.

Pullonkeräys- ja kierrätys
Alueella on festivaalin toimesta järjestetty pullonkeräys. Alueella kerätään Biojätettä ja sekajätettä (merkattu "ORGANIC" ja "MIXED"). Ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Löytötavarapiste
Löytötavarat voit viedä Tuskan infopisteeseen, joka sijaitsee Tuska Expon sisäänkäynnin vieressä. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Tapahtuman jälkeen noutamatta jääneet löytötavarat toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

MAKSUTAVAT

Maksutavat
Tuskassa toimii maksuvälineinä luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen. Huom! Ei käteistä!

JATKOKLUBIT
Ilmoitetaan myöhemmin.

 

AA x MH
Elmu
AE 2022
Bokassa x PoZ