Info

FESTIVAALIALUE JA SAAPUMINEN

Sijainti
Tuskan festivaalialue sijaitsee Suvilahden tapahtumakentällä.

Festivaalialueen aukioloajat
Pe 1.7.2022 klo 13:00 - 01:00
La 2.7.2022 klo 13:00 - 01:00
Su 3.7.2022 klo 14:00 - 23:00

Jokaisen päivän viimeinen artisti lopettaa esityksensä 60 minuuttia ennen porttien sulkeutumista. Tarkat soittoaikataulut aikataulu-sivulta.

Saapuminen ja rannekkeenvaihto
Tuska Check in (rannekkeenvaihto, lipunmyynti, akkreditointi, merchandise-ennakkonoutopiste) sijaitsee Kauppakeskus Redin katutasossa. Lisätiedot ja opastettu reitti REDIn infopisteeltä. Katso kartta täältä.
Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin, joten jokaisen festivaalivieraan tie käy Tuska Check In -pisteen kautta.

Yleisöportti sijaitsee lähellä Kauppakeskus Rediä, Koksikadun ja Leonkadun risteyksen tuntumassa. Alueelle on vain yksi yleisön sisääntuloportti, jossa on useampia kaistoja. Ensimmäisenä festivaalipäivänä, perjantaina, porttitoiminnot ruuhkautuvat herkästi. Helpottaaksesi ruuhkia, vaihda lippusi rannekkeeseen ennakkoon.

Tuska Check in / Rannekkeenvaihtopisteen aukioloajat
Ti 28.6.2022 klo 12:00 - 18:00
Ke 29.6.2022 klo 12:00 - 18:00
To 30.6.2022 klo 12:00 - 20:00
Pe 1.7.2022 klo 10:00 - 00:00
La 2.7.2022 klo 11:00 - 00:00
Su 3.7.2022 klo 11:00 - 22:00

Suosittelemme vaihtamaan lippusi rannekkeeseen ennakkoon jouduttaaksesi festivaaleille saapumista.

Jokainen lippu tulee vaihtaa rannekkeeseen henkilökohtaisesti: Tarkoittaen, että irtonaisia rannekkeita ei luovuteta kenellekään, vaan ne kiinnitetään vaihtotilanteessa suoraan lipunhaltijan ranteeseen, jotta ne tulevat kiinnitetyiksi oikein ja mahdollisilta väärinkäytöksiltä vältytään

Paikalle kannattaa saapua julkisilla kulkuneuvoilla: metrolla Kalasataman metroasemalle.
Tuska festivaalin yhteydessä perjantaina 1.7.2022 ja lauantaina 2.7.2022 on metrolla kahdella tunnilla pidennetty liikenne.
 
Viimeiset vuorot pe/la 1.-2.7 ja la/su 2.-.3.7 välisinä öinä:
- Matinkylästä klo 1:34, Vuosaaresta klo 1:05 ja Mellunmäestä klo 0:57
- Rautatientorilta Vuosaareen klo 1:54 ja Mellunmäkeen klo 1:46, Rautatientorilta Matinkylään klo 1:26
- Kalasatamasta Vuosaareen klo 2:00 ja Mellunmäkeen klo 1:52, Kalasatamasta Matinkylään klo 1:19
Molempia linjoja M1 ja M2 liikennöidään 15 minuutin vuorovälillä liikenteen loppumiseen asti, jolloin Matinkylän ja Itäkeskuksen välillä on 7,5 minuutin vuoroväli (poikkeus: viimeinen metro Mellunmäestä klo 0:57 kulkee vain Tapiolaan asti).

Joukkoliikenteen aikataulut löytyvät osoitteesta www.hsl.fi.

Pysäköinti Helsingissä on maksullista. Kauppakeskus Redissä on maksullinen parkkihalli.
Lähin kaupunkipyöräasema sijaitsee Kalasatamassa. Omalla polkupyörällä saapuville ei valitettavasti ole varattu omaa vartioitua pyöräparkkia.

Ikäraja
Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

KARTTA
Tässä on Tuska 2022 -festivaalialue. Klikkaa karttaa suurempaa versiota varten.

map

LIPUT

Lippuinfot LIPUT-sivulla:
http://tuska.fi/fi/liput

Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin Tuska Check in -pisteessä Kauppakeskus Redissä. Huom! Portilla ei vaihdeta rannekkeita. Rannekkeilla pääsee poistumaan ja palaamaan festivaalialueelle päivän aikana.

VIP AREA 51

VIP Area 3pv alk. 279,00€
VIP Area 51 -päiväliput alk. 189,00€

VIP AREA 51 -paketti sisältää:
- TUSKA 2022 VIP-passi, kaulanauha ja ranneke
- Pääsy uudistuneelle ja vehreälle VIP Area 51:lle festivaalialueen sisällä
- VIP Area 51 palvelut: Ravintola A-oikeuksin, erilliset saniteettitilat, sauna ja palju
- Ruokailu VIP-alueella, yksi ateria per passin oikeuttama päivä. VIP-asiakkaat saavat 20€ arvosetelin per päivä, joka käy festivaalin Burger ja Go Vegan or Die Trying -kioskeissa, VIP-alueen Tuska Burgerissa sekä Black Diningissa.
 
Suosittelemme vahvasti pöytävarauksen tekoa Black Dining -ravintolaan Table Onlinen kautta. Huomioithan, että Black Dining -ravintolaan ei ole erillistä VIP jonoa. Table Onlinessa peritään 10€ varausmaksu per asiakas, joka hyvitetään asiakkaalle laskun maksamisen yhteydessä.

VIP Area 51 sijaitsee pääportilta katsoen festivaalialueen oikeassa laidassa (kts. kartta). VIP Area 51 on avoinna festivaalin aukioloaikoina.

LIPUN VAIHTO PASSIIN JA RANNEKKEESEEN
Ostamasi lippu vaihdetaan VIP -passiin ja -rannekkeeseen. Passi ja ranneke ovat noudettavissa Tuska Check in -pisteeltä, joka sijaitsee Kauppakeskus REDIn katutasossa. Katso tarkka sijainti kartasta osoitteessa www.tuska.fi/info. Tuska Check in -pisteeseen kulkee opastettu reitti REDIn infopisteeltä, Hermannin rantatien sisäänkäynniltä. Tuska-festivaalin ikäraja on 18 vuotta. Passi ja ranneke ovat henkilökohtaisia ja ranneke kiinnitetään ranteeseen paikan päällä. Et siis voi noutaa niitä esim. ystäväsi puolesta. Samalla saat myös ruokaliput, joilla voit lunastaa ateriasi festivaalialueella.

Tuska Check in / Rannekkeenvaihtopisteen aukioloajat
Ti 28.6.2022 klo 12:00 - 18:00
Ke 29.6.2022 klo 12:00 - 18:00
To 30.6.2022 klo 12:00 - 20:00
Pe 1.7.2022 klo 10:00 - 00:00
La 2.7.2022 klo 11:00 - 00:00
Su 3.7.2022 klo 11:00 - 22:00

VIP Area 51 -passilaisille on Tuska Check in -pisteeseen varattu erillinen jono.

Huomiothan myös, että festivaalin Tuska Check in -pisteellä saattaa olla ruuhkaa, erityisesti perjantaina.

Osta VIP Area 51 -paketit täältä: https://www.tuska.fi/fi/liput

Clarion Hotel Helsinki tarjoaa VIP-lipun haltijoille 20% alennuksen päivän hinnasta. Tarjous on voimassa majoittumisajalle 1. - 4.7.2022, joka on kesän kysytyimpiä hotelliviikonloppuja Helsingissä. Nopea siis kannattaa olla, kun tarjouskin on voimassa vain niin pitkään kuin huoneita riittää.

Varaukset pääsee tekemään promokoodilla TUSKAVIP täältä: https://www.nordicchoicehotels.fi/clarion/helsinki/
Tuska VIP -liput tai -ranneke on esitettävä majoittautumisen yhteydessä. Clarion-tarjous koskee myös jo aikaisemmin VIP-liput ostaneita.

PIKKU-TUSKA

Lapset (0-9v) ovat tervetulleita Tuskan festivaalialueelle lipullisen aikuisen mukana sunnuntaina 3.7. klo 14-17.
REDIn Tuska Check in -pisteessä on lapsille ohjelmaa ennen porttien aukeamista klo 13-14.

TUSKA EXPO

Tuska Expo sijaitsee Suvilahden yläpihalla Circon tiloissa. Tuska Exposta löytyy seuraavat toimijat:

Cybershop
Cybershop Helsinki Oy on kotimainen, vuonna 2003 perustettu yritys, jolla on useita myymälöitä Suomessa, sekä kansainvälisesti toimiva, hyvämaineinen ja luotettava verkkokauppa www.cybershop.fi. Kesällä voit bongata musta-pinkin kojumme myös festivaaleilta. Idea Cybershopista kumpusi ajatuksesta tuoda Suomen katukuvaan uusia tuulia, tyylejä ja väriläiskiä perinteisten vaateketjujen rinnalle. Ammennamme laajasti eri ala-kulttuureista ja tuomme samalla raikkaita trendejä valikoimiimme, asiakasystävällisesti ja edullisesti, mutta aina laadusta tinkimättä!

Dick Johnson
Dick Johnson on rääväsuinen ja laadukas grooming brändi, äijämäisellä asenteella. Dick Johnson valmistaa kosmetiikkatuotteet pääosin itse ekosertifioidussa Dick’s Brewery tehtaassa Helsingissä. Räväkän ja viihdyttävänkin brändin takana lymyää kuitenkin painavaa sanottavaa, sillä Dick Johnson haluaa rohkaista miehiä laittautumaan ja pitämään huolta itsestään. Piipahda siis meidän pisteellä Tuskassa ja me jeesaamme parturihommissa kahden kaljatuopin hinnalla, eli 20€/asiakas, jotta sinä voit keskittyä olennaiseen ja nauttia festareista!

Glimmering Deep Design
Festareitten rokeimmat korut löytyy Glimmering Deep Designin kojulta. Valikoimasta löytyy goottia, viikinkiä, keskiaikaa, steampunkia ja hieman pin-uppiakin. Ja tietysti kesän julkaisemattomia uutuuksia. Kaikki korut ahkeroimme teille käsityönä

Impossible Bodyart
Impossible Bodyart tuo Tuska Expoon laadukkaat lävistyspalvelut sekä lävistyskorut. Mukana kulkee myös Tattoo Crew, joka on koottu artisteista Rovaniemeltä Helsinkiin. Tiimistä löytyy osaamista ja kokemusta useasta eri tatuointityylistä, joten tule valitsemaan kuvasi artistien kansioista tai saavu oman idean kanssa.

Icebreakers for Vikings
Icebreakers for Vikings juomapeli on ultimaattinen tunnelman kohottaja, jolla rikotaan jäät jäyhässäkin porukassa! Korttipakan voit ottaa mukaasi pussikaljalle, baariin, kemuihin, minne vaan! Kortit on laminoitu, eli voi läikkyä ja sitähän läikkyy! *Paras tokan päivän darran poistaja festareilla*
Icebreakers for Vikings -myyntipisteellä 250 ensimmäiselle pelin ostajalle uniikki viikinki ”on the go” tuoppi kaupan päälle! Juomapelin lisäksi löydät pisteeltämme skandinaavisen mytologian hahmoista synkähköllä huumorilla höystetyt graafiset t-paidat ja hupparit! Pelin tekijä Kartini sekä muu Icebreakers for Vikings klaani esittelee ja kertoo pelistä mielellään! Nähdään Tuska Expossa!

Kaamos Company
Kotimainen Kaamos Company suunnittelee ja valmistaa metallihenkisiä kosmetiikka- ja lifestyle-tuotteita eettisiä arvoja unohtamatta. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. käsin valetut Corpse Paint Soaps saippuat, orgaaniset Corpse Paint -kangasnaamiot ja Suomessa käsityönä valmistetut Spatanic Rituals -saunatekstiilit.

Bard & Jester
Asenteella nahkaa ja panssareita, fantasiasta tulevaisuuteen ja steampunkkiin!

Tonefest Lounge, jossa mukana mm. Vuorensaku Guitars, Skippers Amps
Tonefest Lounge marssittaa tuskaisen festarikävijän eteen Vuorensaku Guitarsin kitarat, Skipper´s Ampsin vahvistinosaamisen, Tonefest Guitar Galleryn ja Weird Antiquesin sekä Tuulentallojan korut ja kaiverrukset. Saattaahan osastolla pyörähtää Speten lisäksi muutama Tuskan lavoiltakin tunnistettu hahmokin.
 
Vuorensaku on varustanut jo vuodesta 2008 lähtien kotimaisia ja kansainvälisiä kirvesmiehiä työkaluilla, joilla kelpaa mäiskiä raskaampaakin viisua. Skipper´s Amps on vienyt kotimaisen vahvistinsuunnittelun minimalismiltaan uudelle tasolla, ja näillä vehkeillä vetelevät arvostavat käytännöllisyyttä, luotettavuutta sekä tietenkin soundia.
 
Tonefest Guitar Gallery ja Weird Antiques tuovat loungeen festareiden ehdottomasti hankalimmin roudattavat heräteostokset, kuten esimerkiksi muumioituneen kissan.
 
Tervetuloa. Emme pure. Paljoa.

Viides Askel
Viides Askel on okkulttiseen kirjallisuuteen erikoistunut pienkustantamo. Julkaisuistamme löydät muun muassa kalevalaista metafysiikkaa ja esoteerista maailmankuvaa käsitteleviä laatukirjoja

Viking Drinking Horns
Fantastinen valikoima viimeisen päälle viilattuja Vikinki juomapikareita, jotka on pinta käsitelty elintarvikkeille turvallisiksi, estäen pahan hajun tai maun juomissa. Koot vaihtelevat 50 millin shottipikareista jättimäisiin neljän litran pikareihin!

Metalheads Agaisnt Bullying
Metalheads Agaisnt Bullying on yhteisö sekä hyväntekeväisyysjärjestö, jonka tavoitteena on kannustaa metalli ja rock yhteisöjä kasvamaan ja tukemaan toinen toisiaan.

Routa Design
Routa Design on lahtelainen yhden naisen yritys, joka valmistaa tilaustöitä, taide-esineitä ja koruja. Routa Designin kantava voima on suomalaisessa mytologiassa ja kansanperinteessä. Tuotteet valmistetaan käsityönä Suomessa.

TUSKA FORUM BY HS

Tuska Forum by HS -puheohjelma on nyt valmis ja rakennettu huolellisesti metallikulttuurin arvojen perustuksille. Tuska-festivaalialueen Solmusaliin rakentuvassa puheohjelmakokonaisuudessa korostuvat erityisesti sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon teemat. Tuska-kävijät pääsevät kokemaan ohjelman livenä paikan päällä, mutta tilaisuus myös striimataan suorana Helsingin Sanomien digitilaajille. Puheenvuorojen pariin voi myös palata jälkikäteen Supla-podcastin kautta.

Puhujavieraina nähdään näyttävä kattaus metallimusiikin kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä sekä useita arvostettuja asiantuntijoita ja tietokirjailijoita. Tuska Forum 2022 -ohjelma:

Perjantai 1.7.2022
15:15 Atte Oksanen - Mustia lauluja ja synkkiä tekoja - äärimmäisen taiteen värikäs historia
16:45 Attila Csihar - Mayhemin ja Sunn0))):n vokalisti tekee taidetta ilmaisun ja sananvapauden rajoilla
18:15 Markus Tiittula - Miksi ihmiset uskovat salaliittoteorioihin?

Lauantai 2.7.2022
15:15 Tomi Joutsen ja Pekka Kainulainen - Amorphiksen sanoituksia kansanperinteen syvistä vesistä metallin terävimpään kärkeen
16:45 A.W. Yrjänä - CMX:n lauluntekijä ja okkultisti totuuden monimuotoisuudesta, vaihtoehdoista ja niiden tutkimisesta
18:15 Pride x Tuska - Kuuluuko vähemmistöjen ääni taiteessa ja kulttuurissa?

Sunnuntai 3.7.2022
15:00 Viki, Lähiöbotox, Miten voi kulttuurinen tasa-arvo Suomessa 2022?
16:30 Johanna Vehkoo - Palkittu journalisti kertoo, mitkä ovat sananvapauden suurimmat uhat
18:00 Confess - Iranilaisyhtye elää maanpaossa musiikkinsa takia

Tuska Forum by HS -vieraiden haastatteluista vastaavat Helsingin Sanomien Jussi Ahlroth ja Radio Rockin Laura Vähähyyppä.

Lue lisää puhujavieraista esiintyjät-sivulta.

TUSKA KVLT

Lisätietoa Tuska KVLT-sivulta:
https://www.tuska.fi/fi/tuska-kvlt

ESTEETTÖMYYS

Liikunta- ja näkörajoitteiset
Saattaja (1 hlö) pääsee pyörätuolilla liikkuvan tai näkövammaisen lipullisen asiakkaan mukana ilmaiseksi sisään. Saattaja ei tarvitse erillistä lippua. Isojen ulkolavojen miksaustornien läheisyydessä on pyörätuolikorokkeet. Suvilahden tapahtuma-alueesta pyritään tekemään mahdollisimman esteetön pyörätuoliasiakkaille.

RUOKA

Alla listaus Tuskan ruokatarjonnasta. Paikalla myös Tuskan omat perinteiset burgeri-kioskit, vegaaneja unohtamatta.

Black Dining
Tuskan oma ravintola, jonka mustanpuhuvassa maailmassa rauhoitat sielusi ja kesytät nälkäsi. Pöytävaraukset: www.tableonline.fi

Joen Ruokapriha
Kala- ja riistaruokaa

Calamari by Pobre
Modern Filipino / Street food

Pretty Boy
Marinoituja Premium kanansiipiä

Satamabar
Laadukasta kasvispainotteista Itämaista ja Pohjoisafrikkalaista ruokaa

Mo7
Moroccan street kitchen

Papa's Smokery BBQ
Savustettuja lihaherkkuja

Bun & Yi Premium Asian Food
Aasialaista ruokaa

Premium Loaded Fries
Rapeaksi paistettujen ranskalaisten päälle tarkkaan harkitut kastikkeet, tuoreet yrtit ja maukkaat lisukkeet

Haapasalon Hatsapuri
Georgialaista katuruokaa - hatsapureja sekä pataruokia

Thai Papaya
Autenttista Thai-ruokaa

Feastie Boys
Curry wurst jne.

Vanhan Porvoon Jäätelötehdas
Porvoolaista artesaanijäätelöä

Just Vege
Herkullista kasvisruokaa lähi-idän ja välimeren reseptein. Valikoimassa myös seitankebabia- sekä paljon muita herkullisia kasvisannoksia.

Treffi Pub & Bistro
Avotulella grillattuja tuoreita burgereita, liha, kasvis ja vegaani versioina

Omat eväät
Mukaan voi ottaa pientä syötävää. Porttihenkilökunta tekee viime kädessä päätöksen mikä on sopiva määrä. Alepan festivaalikauppa palvelee myös saman asian tiimoilta.

MAJOITUS

Leirintä ja majoitus
Tuskalla ei ole omia majoitusjärjestelyjä.

Rastilan leirintäalue sijaitsee samannimisen metroaseman vieressä, liikkuminen sinne Suvilahdesta metrolla Kalasataman asemalta on kätevää ja metromatka kestää n. 12 minuuttia. Leirintäalue on Helsingin kaupungin liikuntaviraston ylläpitämä ja siten avoinna kaikille.

TURVALLISUUS

Turvatarkastus
Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille turvatarkastuksen. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi portilla.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla, turvatarkastuksen jälkeen on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Häirintäyhteyshenkilö
Voit ilmoittaa mahdollisesta häirintätilanteesta tai epäasiallisesta käytöksestä lähimmälle järjestyksenvalvojalle tai olla tarvittaessa yhteydessä Tuskan häirintäyhteyshenkilöön joko sähköpostitse harassment@tuska.fi tai soittamalla numeroon 046 898 9321. Sähköpostiosoite ja puhelinnumero ovat festarivieraiden käytettävissä 1.7. alkaen. 

Tuskan häirintäyhteyshenkilö on asiaan perehtynyt, pitkän linjan sosiaali- ja terveysalan ammattilainen ja hän tulee päivystämään tapahtumassa koko festariviikonlopun. Keskusteluapua on mahdollista saada paikan päällä ja häirintäyhteyshenkilö on tarvittaessa tukenasi ohjaamassa sopivan avun ja tuen piiriin tai muihin jatkotoimenpiteisiin.

Voit tehdä häirintäilmoituksen mihin vuorokauden aikaan tahansa sähköpostitse, voit myös jättää sitä kautta halutessasi soittopyynnön. Puhelimitse häirintäyhteyshenkilön tavoittaa koko festarin aukioloajan ja vielä sen jälkeenkin kaikkina heinäkuun arkipäivinä klo 11–13 välisenä aikana. Häirintäilmoituksen voi tehdä sähköpostitse heinäkuun loppuun saakka. Olethan rohkeasti yhteydessä matalalla kynnyksellä, mikäli festarin jälkeen jää vaivaamaan jokin tapahtunut asia.

Tuskassa on nollatoleranssi kaikenlaiselle häirinnälle ja epäasialliselle käytökselle. Tapahtumassa kaikki ovat vastuussa omasta käytöksestään. Kaikki sellainen toiminta ja epäasiallinen käytös, mikä aiheuttaa turvattomuutta tai on loukkaavaa, on häirintää, eikä sellaista Tuskassa hyväksytä. Toisen omaa tilaa on kunnioitettava, ja oikeus fyysiseen ja psyykkiseen koskemattomuuteen on kaikilla. Varmista toiselta aina suostumus läheisempään kanssakäymiseen ryhtyessäsi, jotta väärinymmärryksiltä vältyttäisiin puolin ja toisin. Älä siis oleta, vaan varmista.

Järjestyksenvalvonta

Tapahtumaturvallisuudesta huolehtii suuri joukko alan ammattilaisia järjestyksenvalvojista häirintäyhteyshenkilöön, joiden lisäksi alueella on tapahtuman aikana myös poliisi- ja pelastusviranomaisia. Järjestyksenvalvojat tunnistaa alueella keltaisista tai oransseista liiveistä. Olethan heihin yhteydessä mahdollisissa ongelmatilanteissa. 

Kielletyt esineet, aineet ja asiat

Omien alkoholijuomien tuominen tapahtumaan on kielletty. Portilla suoritetaan laukkutarkastus. Tapahtumaan saa tuoda yhden (1) läpinäkyvän, avaamattoman muovipullon alkoholitonta juomaa tai tyhjän, läpinäkyvän, muovisen juomavesipullon per asiakas. Suurin sallittu pullokoko on 0,5 litraa. Kaikki pullot tarkistetaan portilla ja järjestyksenvalvojilla on täysi oikeus käyttää omaa harkintaansa ja kieltää epämääräisten juomapullojen viemisen festivaalialueelle.

Kaikenmoinen koristautuminen on erittäin suotavaa, kunhan otatte huomioon asusteidenne turvallisuuden. Eturivissä ryysiessänne saatatte vahingoittaa kanssajuhlijaa naularannekeellanne. Festivaalialueen portilla järjestyksenvalvojat tarkistavat ulkoasunne ja poistavat kaiken vaaralliseksi kokemansa, esimerkiksi nauloista tehdyt rannekkeet. Asustautumisessa onkin syytä ottaa käyttöön terve maalaisjärki.

Muita kiellettyjä esineitä festivaalialueella ovat (terä)aseet, lasipullot, purkit, alumiinitölkit, järjestelmäkamerat, nauhurit sekä sateenvarjot ja kaikki vaarallisiksi luokiteltavat esineet. Järjestyksenvalvojat tekevät portilla sisääntulijoille tarkastuksen näiden esineiden poissulkemiseksi.

Mikäli kuitenkin mukananne on jotain vaaralliseksi katsottavaa, festivaalialueen portilla on narikka, johon voitte tavaranne jättää.

Lemmikkieläinten tuominen alueelle on kielletty.

Avotulen teko alueella on kielletty, joten esim. kertakäyttögrillien tuominen alueelle on kielletty.

Retkituolit
Retkituolit on sallittuja festivaalialueella, sen reuna-alueilla - mutta ei esiintymislavojen edessä.

Video- ja valokuvaaminen
Taskukameralla kuvaaminen on alueella sallittua. Kaikenlaisten ammattimaisten järjestelmäkameroiden, video- ja muiden nauhurien tuonti alueelle on kuitenkin kielletty.

Tupakointi alueella
Tupakointi on kielletty esiintymislavojen välittömässä läheisyydessä, teltoissa, katoksissa, sisätiloissa sekä jonotusalueilla. Otathan muut huomioon tupakoidessasi.

Ensiapu & sairaanhoito
Alueella on ensiapupiste, joka on merkitty pohjakarttaan ja Tuska-appiin. Alueen ollessa kiinni ja vamman ollessa vakava kannattaa ottaa yhteyttä Terveyspalvelujen neuvontaan, puh. 09 100 23.

Lähin apteekki löytyy REDIstä. Yliopiston apteekki Mannerheimintie 96:ssa Töölössä on auki 24h.

Check!
Tuska Festivaali kantaa Tapahtumateollisuuden Check! -merkkiä. Check! on turvallisen tapahtuman tunnus. Lisätietoa aiheesta https://www.tapahtumateollisuus.fi/.

VASTUULLISUUS

Tuskan vastuullisuus tarkoittaa konkreettista toimintaa jokaisessa kestävän kehityksen kolmesta kulmasta: sosiaalinen vastuu, ympäristövastuu ja taloudellinen vastuu. Kehittämällä tätä kolminaisuutta tasapainoisesti, kiihdytämme muutosta kohti parempaa.

Lyhyesti:
    •    Tuska on heimo, johon on turvallista kuulua. Riehuminen, huutaminen ja nautinto ovat jokaisen tuskalaisen perusoikeuksia. Tuska-heimossa toimitaan kuitenkin muita kunnioittaen sekä tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja erilaisuutta ylistäen. 
    •    Festivaalituotannolle on keskeistä tapahtuman ympäristövaikutusten pienentäminen sekä ympäristövastuullisuuden ja -tietoisuuden edistäminen yhteistyössä kumppaneiden, palvelutuottajien, alihankkijoiden sekä yleisön kanssa. Teemme jatkuvasti töitä kestävämpien ratkaisujen eteen ja kompensoimme sen, mitä emme heti voi muuttaa parempaan.
    •    Tuska työllistää vuoden aikana välillisesti jopa noin tuhat henkilöä. Festivaaliviikonlopun taloudelliset kerrannaisvaikutukset ovat merkittävät monille aloille ja toimijoille.
    •    Tuskan rihmasto ulottuu yhteiskunnan kulisseihin aina alueellisesta asukasyhteistyöstä sosiaalisen osallisuuden kasvattamiseen ja vähävaraisten perheiden tukemiseen. 

Lue tarkemmin Tuskan vastuullisuudesta.

Näin toimit Tuska-festarialueella vastuullisesti:

    1.    Saavu Tuskaan julkisilla kulkuneuvoilla.
    2.    Vältä ruoka- ja juomahävikkiä.
    3.    Kierrätä tehokkaasti: laita roskat joko bio- tai sekajätteisiin.
    4.    Palauta pantilliset tölkit niiden keräyspisteisiin.
    5.    Hyödynnä tapahtuma-alueen hanavesipisteitä.
    6.    Tule sellaisena kuin olet, mutta sikailemaan ei tarvitse tulla. Jos havaitset asiatonta käytöstä, ole yhteydessä järjestyksenvalvojiin tai häirintäyhteyshenkilöömme.

PALVELUT

Appsit
Tuskan älypuhelinsovellukset ovat ladattavissa: Android, iOS

Alepa
Tuska-klassikko, Alepan festarikauppa on tonteilla totta kai. Nopeat snacksit tai vaikkapa kurkkupastillit hengenraikastajiksi, täältä löytyy.

Info-piste
Festivaalialueen yläpihalla, yleisöportin ja Tuska Expon tuntumassa palvelee info-piste, jossa ei ole tyhmiä kysymyksiä. Festivaali-info on myös kaupunki-info, josta saat kätevästi Helsinkiin liittyvää tietoa.

Löytötavarapiste
Löytötavarat voit viedä Tuskan infopisteeseen, joka sijaitsee Tuska Expon sisäänkäynnin vieressä. Mikäli löydät alueelta jotain arvokkaan oloista, voit toimittaa sen löytötavarapisteeseen tai lähimmälle järjestyksenvalvojalle. Jos hukkaat jotain, käy kysymässä sitä löytötavarapisteeltä. Tapahtuman jälkeen noutamatta jääneet löytötavarat toimitetaan Pasilan poliisitalon löytötavaratoimistoon.

Narikka/tavaransäilytys
Festivaalialueen pääportilla, turvatarkastuksen jälkeen on maksullinen narikka. Kertakäynnin hinta on 3,50€. Säilytystilojen rajallisuuden vuoksi emme voi säilöä narikassa rinkkoja tai muita isoja laukkuja. Isot laukut voi säilöä Helsingin rautatieaseman tavarasäilytyksessä.

Pullonkeräys- ja kierrätys
Alueella on festivaalin toimesta järjestetty pullonkeräys. Alueella kerätään Biojätettä ja sekajätettä (merkattu "ORGANIC" ja "MIXED"). Ruokailuvälineet ja lautaset ovat biohajoavia.

Ruoka ja juoma
Ruoka- ja juomatarjoilujen sijainnit löytyvät kartasta ja palvelulistaus ylempää RUOKA-kohdasta.

MAKSUTAVAT

Maksutavat
Tuskassa toimii maksuvälineinä luotto- ja debit-kortit sekä mobiilimaksaminen. Huom! Ei käteistä!

JATKOKLUBIT

Etko- ja jatkoravintolat ovat Praha ja On The Rocks. Ensimmäisessä voi viettää etkoja ja jatkoja levymusan tahdissa. Jälkimmäisessä puolestaan tarjolla on jatkoja niin levy- kuin livemusiikin tahtiin. Tsekkaa ohjelmat alta.

Praha:
DJ soittaa heviä joka päivä 30.6.–3.7.
Osoite: Mannerheimintie 5
To 16-05
Pe-su 14-05

On The Rocks:
Metallia levyltä ja livenä 1.-3.7.
Osoite: Mikonkatu 15
 
Pe 1.7.
Tyrantti
Rocks DJ’s & DJ Japi
Liput: 12 € / Tuska-rannekkeella 6,66 €
Osta liput
 
La 2.7.
Misterer
Pakko Ajaa! DJ Punis & DJ Bone Daddy
Liput: 12 € / Tuska-rannekkeella 6,66 €
Osta liput
 
Su 3.7.
One Desire, Crimson Son, Maniac Abductor
DJ Mikke & DJ Sampsa
Liput: 20 € / Tuska-rannekkeella 10 €
Osta liput

 

Merch 2022
AA x MH
Elmu
AE 2022
Bokassa x PoZ