Main partners

REDI on portti Tuskaan! Suorinta reittiä moshaamaan pääsee kauppakeskus REDIn ja Kalasataman metroaseman kautta, jotka toimivat tänä vuonna kulkureittinä festivaalialueelle. Tuska on käsin kosketeltavissa koko kauppakeskuksessa, josta löytyy myös rannekkeiden vaihtopiste, info ja Tuska-store. Maiharia toisen eteen ja kohti Rediä, hopi, hopi!

 

Oispa kaljaa! No tietty on! KOFF voitelee pahimmatkin örinäkurkut Tuska-kuosiin paremmin kuin vuohen veri ja antaa virtaa ankarampaankin pittiin. KOFF on niin ensimmäisen kuin viimeisenkin festaripäivän paras kaveri. Keravan kultainen nektari on festarin paras janojuoma!

Asenne on Rock, niin ihanan rock! Tuskan päälavan sorkkajalkainen valtias on itseoikeutetusti Suomen kirkkaasti ykkösin radiokanava Radio Rock, joka roiskii festaritunnelmat korviisi niin stagelta kuin radiostakin.

Onko tilit selvittämättä, jäitkö kaverille velkaa? Flinda ryystettiin kyllä puoliksi, mutta kolikot jäi kuolleiden silmille, kun nahkahousuissa ei ole taskuja. Ei väliä, kuka tiskillä maksaa tai millä välineellä, tilit tasataan jälkikäteen Pivolla. Pivolla hoidat myös viralliset Tuska-gearit ennakkoon, niin on sotisopa kunnossa jo Suvilahteen mennessä!

Helsinki Awaits! Älä missaa kesän mustinta viikonloppua, vaan tartu pirua sarvista ja ota Tuskan piletit haltuun Ticketmasterilta ja vähän äkäseen!

 

Caught in a Mosh! Varmista paikkasi viikonlopun kestävässä hikisessä pitissä! Laita kolmipäinen vainukoirasi asialle ja hanki lippusi nyt Lippu.fi:stä vähän äkäseen!

Corpsepaintit valmiina, maiharit kiillotettu ja panosvyöt ladattu, mutta lippu puuttuu? Älä pelästy lipun kirkasta väriä, meininki on silti taatusti mustaa. Ota piletit haltuun Tiketistä ja vähän äkäseen!

Metallimekka Helsinki on toiminut Tuskan itseoikeutettuna tyyssijana jo reilun 20 vuoden ajan. Pääkaupunkimme epäpyhä maaperä saa tänäkin vuonna toimia kesän pimeimpien pitojen näyttämönä. Tulitpa läheltä tai kaukaa, tämä kaupunki ottaa kaikki hevarit kiirastulen lämmöllä vastaan.

Co-operators

 • Alepa on naapurihevari, jonka tunnet nimestä. Evästä ja vaikka Tompan suosimaa slaykkari-voita leivän päälle. Koska keikalla voi kastua naapurihevarin hiestä, kontista löytyy myös sadeviittoja ja muuta tykötarvetta, jottei corpsepaintit pääse valumaan. Kaikki tämä festarialueen Alepa-kontista, ilman ylimääräistä festarilisää tietty!

 • Moneltas se vuonobändi vetikään? Mistäs sitä safkaa saikaan ostettua ja mihin aikaan jatkot starttaavat? Älä luota huojuvaan kaveriin, vaan lataa luuriisi Tiedon Tuska-appi. Kaikki festarin tärkeimmät infot näppärästi taskussasi.

 • Verellä valellaan muutakin kuin pimeyden alttareita – sillä nimittäin pelastetaan henkiä. Tuskan festariyleisön suonissa virtaa varmasti muutakin kuin heviä, joten ojenna kätesi sitä tarvitseville. Suuntaa siis verenluovutukseeen, kunhan festivaalin höyryt ovat haihtuneet.

 • Raskas työ margariinitehtaalla vaatii raskaat huvit. Ankkalinnan oma housuton nahkaräpylä lähtee ensimmäistä kertaa festaroimaan, ja vaapunnan kohde on tietysti Tuska! Festarin nimmarikoju saa tänä vuonna ankkamaisen kuosin, mutta älä hämäänny: on rankkaa olla ankka. Miten itse nimittäin näyttäisit pirunmerkin neljällä sormella? \,/ Ankka-logoa klikkaamalla pääset tilaamaan sorsankuvatuksen kotiisi suorastaan pirullisen hyvään hintaan – 6,66 €/kk!

Co-creators

 • Miten tehdä kesän synkimmästä viikonlopusta vieläkin synkempi? Mustilla teltoilla tietenkin! Pesunkestävä hevarihan selviää säästä kuin säästä, mutta kalpeinkaan piiskatukka ei halua maailmanlopun tulvan tekevän makkaraperunoistaan kesäkeittoa tai piinaavan auringon kiehauttavan kaljaansa. StopTelttojen tummanpuhuvan katteen alla jylisee myös Helsinki Stage.

 • Tänäkin vuonna pimeyden voimat jylläävät tutulla tavalla, kun Pågå loihtii festarin puitteet kuntoon. Pirullisen hienot sisätilat ja visuaaliset rakenteet panevat epäilemään, oliko Pågå rakentamassa jo Haadeksen temppeliä. Pågålle kesä ilman Tuskaa on teeskentelyä, ja muinaiset kivitaulut osoittavat, että Pågån ja Tuskan epäpyhä liitto on kestänyt tulevana kesänä jo 20 vuotta.

 • Vuoden pimeimmän viikonlopun valonkantaja on Tricton! Mikäli punainen kuu ei valaise Suvilahden hämyisimpiä nurkkia, Tricton varmistaa, ettei festarikansan tarvitse vaeltaa pimeydessä. Custom Works tekee oleellisen näkyväksi samalla varjellen varjoa ja hämäryyttä.

 • Tuskan omaksi seppämestariksi nimetty Kirsi Vahtera on takonut rautaa festareille jo vuodesta 2016! Tänä kesänä Mestari lanseeraa ikioman korusarjansa TuskaExpossa tyydyttäen festarikansan loputonta gearin himoa – taatulla kotimaisella laadulla. Näistä helyistä itse sammon ryöstäjäkin on kateellinen!

 • Hurrikaanit tuo helpotusta Tuskaan! Tilavat toiletit ja useat pisuaarit takaavat sen, ettei festareilla tarvitse pinnistellä kupla otsassa tai kahlata lahkeet p*skassa. Vessoja roudataan mestoille runsaasti, jottei festarikansa missaa hädän vuoksi yhtäkään riffiä. Hurrikaaneilta hoituu homma riivatun siististi!

   

 • Jätehuolto ei ole leikin asia, joten Tuska on jättänyt hommat ammattilaisen rautaisiin kouriin. Remeon kätyrit vastaavat alueen siisteydestä ja siitä, että roskat löytävät varmasti tiensä oikeaan osoitteeseen. Kun jokainen festarikävijä huolehtii omat jätteet roskikseen ja Remeo hoitaa loput, ei rutise muovi maiharin alla.

 • Jonkunhan täytyy varmistaa, että nahkapiikkisiat pysyvät karsinassaan. Ramirent pystyttää aidat pimeyden puutarhurin lailla ja hoitaa mestoille hornan höyryillä käyvät työkoneet. Luciferin sertifioima korkealaatuiset tuotteet ja palvelut takaavat sen, että kesän viheliäisimmästä viikonlopusta tulee tuskallisen hyvä!

 • Bright varmistaa, että soundit ovat sopivan möreät ja riffit hivelevät hevarin korvia parhaalla mahdollisella tavalla. Äänen lisäksi Brightin mestarit hoitavat myös lavojen valo- ja videotekniikan sekä toimittavat Radio Rock Main Stagen ja Helsinki Stagen lavarakenteet. Nämä bakkanaalit eivät onnistuisi ilman näitä titaaneja!

Media Partners

Accelerators

Tuska Expo