Main partners

Oispa kaljaa... ja sitähän on! Kaakeloi illalla huolellisesti, mutta älä aamulla laatoita. KOFF pitää festarikentän tamppaamisen hyvässä tahdissa ja janon Keravan tuolla puolen.

Porttiteoria toimii! Metron portista ulos, REDIn portista sisään ja ranneke käteen. Tämän jälkeen on edessä enää festarin portti, josta tarvitseekin sitten vain kävellä reteästi sisään. Tuska antoi pikkurillin ja REDI otti känsäisestä kädestä kiinni – tämän paritanssin askeleilla sujuu Tuskaan saapuminen yhtä helposti kuin pitissä pyöriminen.

Sirkkelöikö kitara korvaa ja tykittääkö tuplabasari suoraan rintalastaan? Kyllä, olet Tuskan päälavalla. Festarin suurinta lavaa isännöi itseoikeutetusti Suomen paras rock-kanava: Radio Rock. Soittavat mitä haluavat, kuten Tuskan bänditkin.

Oletko lippusi herra, vai otatko nöyränä vastaan? Olipa kummin tahansa, Ticketmaster toimittaa täyttä Tuskaa kaikille kolmelle päivälle. Saat pyydettäessä VIP-kohtelun. Festivaalinautinto on suurin, kun pakar... kädessä on virallisen lipun jälki.

 

Kun viettää kolme päivää hikisessä pitissä, pikkutauko voi olla välillä paikallaan. Sen voi viettää vaikka Tuskan VIP Area 51:ssa. Vipit ja kaikki muutkin liput kesän polttavimpaan raskasmetallijuhlaan myy Lippu.fi.

Kiva, että maiharit on kiillotettu ja panosvyöt ladattu, mutta oothan huolehtinut myös festareiden ykkösvarusteen kuntoon? Se on pääsylippu! Aito ja oikea sellainen, mieluiten tietysti kaikille kolmelle päivälle. Tiketin luukulle, hop hop!

Metallimekka Helsinki on toiminut Tuskan itseoikeutettuna tyyssijana jo reilun 20 vuoden ajan. Pääkaupunkimme epäpyhä maaperä saa tänäkin vuonna toimia kesän pimeimpien pitojen näyttämönä. Tulitpa läheltä tai kaukaa, tämä kaupunki ottaa kaikki hevarit kiirastulen lämmöllä vastaan.

Co-operators

  • Alepan konttikauppa palvelee janoisia ja nälkäisiä metallipäitä rankan festariviikonlopun myötä- ja vastamäissä. Mitä Alepasta ei saa, sitä ei hevari tarvitse. Kaikki ilman ylimääräistä festarilisää tietty!

  • Tuskassa on hyvä olla malttia – erityisesti Single Maltia! Edringtonin lähetit tuovat Skotlannin parhaan janontappajan nummilta suoraan Tuskan kentille. Seuraa savun ja turpeen tuoksua viskibaariin, jollainen löytyy Kattilahallista ja kolmoslavan nurkalta.

  • Jos käsität ykköset ja nollat käskynä vetää ykköset ylle ja nollat tauluun, niin hevihommat sujuu varmasti. Kriittisten ongelmien ratkominen kannattaa kuitenkin jättää Wunderdogille, joka tuo Tuskaan myös Wunderdog-lepopaikan. Siellä keräilet leppoisasti luut kasaan, jos on bitit ja pitit menneet sekaisin.

  • Usko loppuu? Antaa loppua, sillä TietoEVRY laittaa kalmankylmät faktat tiskiin ja koodaa Tuskalle tuttuun tapaan applikaation, josta selviää kaikki festarin yksityiskohdat soittoajoista ruokakojujen sijainteihin.

Accelerators

Tuska Expo