Mika Jussila

SOLMUSALI - MIKA JUSSILA

Monster - Unexpected Path

Mestarin omin sanoin: "Työuraa Finnvox Studioilla masterointihommissa on kertynyt kohta 35 vuotta. Ensimmäiset 8 vuotta meni vinyylilevyjen masteroinnin, eli kaiverruksen parissa. Sinä aikana tuli kaiverrettua n. 2000 LP-levyä ja lukematon määrä seiskatuumaisia, maxi-sinkkuja ja EP:itä.

90-luvun alussa siirryttyäni täysipäiväiseksi CD-masteroijaksi työtahti Finnvoxilla kiihtyi ja vuosituhannen vaihteessa elin masteroinnin turboahdettua aikakautta työstämällä huikeat 250 albumia vuodessa. Näistä hulluista vuosista on meno rauhoittunut, eli määrän pystyn korvaamaan laadulla. Sikäli meno ei ole "rauhoittunut", että yhä useampi projekti, jonka parissa työskentelen, on tyyliltään raskaampaa ja rankempaa musaa, Nightwishista Children Of Bodomiin, Lordista Amorphikseen ja Kotiteollisuuteen.

Olen urani aika masteroinut n. 3900 CD-levyä ja nuo mainitut parituhatta vinyyli-LP:tä. Tämä tarkoittaa kaiken kaikkiaan noin 100.000 yksittäistä esitystä, biisiä. Masteroitujen CD-albumien listalta olen myös erotellut nämä raskaamman genren levyt. Noitakin levyjä kertynyt n. 1600 albumillista.

Oma musiikillinen urani on rajoittunut laulaja-kitaristin pestiin muutamassa bändissä."

Mika Jussilaa haastattelee Laura Vähähyyppä, haastattelu on englanniksi.

29.6.2019 , klo 16.00
AA
Threshold