PWD Tuska 2018 / Jesse Kämäräinen
1.7.2018

TUSKA 2018 KOKOSI 34 000 KÄVIJÄÄ HELSINGIN SUVILAHTEEN

Järjestyksessään 21. Tuska-festivaali keräsi kolmen päivän aikana 34 000 raskaan musiikin fanaatikkoa Helsingin Suvilahteen. Avauspäivänä Suvilahteen saapui 12 000 hevaria, suosituin päivä oli lauantai 13 000 kävijällä ja sunnuntaina ilon otti vielä irti 9000 uskollista.

Tämän kesän bakkanaalien pääesiintyjinä nähtiin ensi kertaa Suomessa vieraillut Body Count ft. Ice-T, ranskalainen moderni metallijätti Gojira, sekä festivaalin sunnuntai-iltana päättänyt australialainen metalcore-suuruus Parkway Drive.

Tuskassa nähtiin raskaan ilmaisun parhaimmiston lisäksi runsaasti muutakin virikettä ja tarjottavaa.
Solmusalin neloslavalla keskusteltiin jälleen viisaita mm. metallin eettisyydestä ja pimeyden estetiikasta, Belzebubsin edesottamuksia pääsi ihailemaan sarjakuvanäyttelyssä, Ylähylly-fanikatsomo ihastutti, Lehmus Roastery tarjoili hevikahvia ja Alepan tarjoilemat kasvomaalaukset kiinnostivat. Muutenkin festarialueen viihtyvyyteen ja ilmeeseen oli panostettu isolla kädellä. Festivaalialuetta ja tiloja oli koristeltu taideteoksilla laajasti ja tapahtuman ”tuskamainen” olemus korostuu myös ulkoisesti vuosi vuodelta.

Tuska-organisaatio on erittäin tyytyväinen tapahtuman sujuvuuteen, kävijämäärään ja ennen kaikkea lämpimään ja positiiviseen tunnelmaan. ”Tuska on hieno festivaali” tapahtuman johtaja Eeka Mäkynen myhäilee.

Tuska kiittää kaikkia tämän vuoden festivaaliin osallistuneita tahoja. Ensi vuoteen, arvon hevikansa!

LISÄTIEDOT:
tuska.fi
facebook.com/TuskaOpenAir
twitter.com/tuskafestival
instagram.com/tuskafestival
www.youtube.com/tuskafestivalofficial

#tuska2018
#tuskafestival

Kvelertak 2023
Sonata pysty
Stratovarius
LS2
deathstars
amorphis dec 2023