Festival Area Art
30.6.2022

Tuska 2022: Monipuolinen aluetaidekattaus ammentaa inspiraatiota niin mytologiasta kuin graffiteistakin

Tuskassa on tänä vuonna enemmän aluetaidetta kuin koskaan. Monipuolisesta kattauksesta vastaavat useat eri taiteilijat ja kollektiivit, jotka tuovat festarialueelle teoksia aiheinaan niin ihmismieli, mytologia ja kansanperinteet, ajankohtaiset maailman ilmiöt, kiertotalous sekä itse pimeys ja kuolema. Teoksia on esillä ympäri festarialuetta ja myös Redin Tuska Check-inin rannekkeenvaihtopisteen yhteydessä. Tässä aluetaidetärpit Tuskaan!
 
Shadow Room Project
 
Kollektiivi toimii monitaiteisesti pimeyden estetiikan äärellä luoden romusta taidetta ja vahvistaen UG-kulttuuristen ilmiöiden näkyvyyttä ja kuuluvuutta. Shadow Room -kollektiivin teoksia on nähtävillä ympäri festivaalialuetta: Redin rannekkeenvaihtopisteellä, Inferno Stagen kentällä sekä Kattilahallin ravintolamaailmassa.
 
Vesa Suni
 
Vesa Suni on taidemaalari, joka kuvaa maalauksissaan ihmismieltä. Itseoppinut maalari työskentelee rohkeasti sekoittaen erilaisia tekniikoita. Sunin teoksia on nähtävissä Redin rannekkeenvaihtopisteellä.
 
Kirsi Vahtera, Routa Design
 
Tuskalaiset tuntevat Kirsi Vahteran ja Routa Designin käsin taotuista veistoksista ja taide-esineistä, joiden voima kumpuaa suomalaisesta mytologiasta ja kansanperinteestä. Keskellä festivaalialuetta sijaitsee Oranssi-rakennus, jonka suojissa voi istahtaa vaikuttavan käsityötaidon ja taiteen äärelle. Vahteran teokset ottavat jälleen haltuunsa myös laajan festivaalikentän VIP-alueen viheriöltä Ruokamaailmaan asti.
 
Jori-Tapio Kalliola
 
Vuoden 2021 ITE-taiteilija, Jori-Tapio Kalliola, kommentoi taiteessaan tämän hetken maailman- ja elämänmenoa. Tuska KVLT Stagen lämpiöön sijoittuva näyttely on avoinna koko festivaalin ajan.
 
Ilmari Wärri – Death Artist.
 
Ilmari Wärri tekee taidetta kuolemasta saadakseen elämästä enemmän irti. Betonipääkallot ja hauta-arkut ilmestyvät jälleen Tuskaan yleisön etsittäviksi ja löydettäviksi ympäri tapahtuma-aluetta.
 
Mika Pettissalo
 
Tampereen korttelitaiteilijanakin tunnettu Mika Pettissalo tekee hienoa työtä paikalliskulttuurin, osallisuuden sekä kiertotalouden edistämiseksi. Pettissalo esiintyy Tuskassa eläinten hahmossa auttaen huolehtimaan ympäristöstä ja festivaalialueesta. Jos siis näet esimerkiksi mustan lampaan keräämässä roskia, käyhän moikkaamassa.
 
GoodKids ry
 
Viiden hengen katutaidekollektiivi, GoodKids ry, on maalannut katutaidetta ja graffiteja jo yli 20 vuoden ajan. Festareiden aikana kollektiivi toteuttaa bläkkis-aiheisen maalauksen Inferno Stagen lähistöllä.
 
Myös Tuska KVLT -decoration team on viikon mittaan maalannut alueella ahkerasti ammattilaisten johdolla!

 

Ne O 2023
Igorrr 2023
Sabaton 2023
Alestorm
Devin 2023
SW 2023