Tuska Forum by HS
14.6.2022

Tuska 2022: Tuska Forum by HS -puheohjelma julkistettu

Tuska Forum by HS -puheohjelma on nyt valmis ja rakennettu huolellisesti metallikulttuurin arvojen perustuksille. Tuska-festivaalialueen Solmusaliin rakentuvassa puheohjelmakokonaisuudessa korostuvat erityisesti sananvapauden, totuuden ja tasa-arvon teemat. Tuska-kävijät pääsevät kokemaan ohjelman livenä paikan päällä, mutta tilaisuus myös striimataan suorana Helsingin Sanomien digitilaajille. Puheenvuorojen pariin voi myös palata jälkikäteen Supla-podcastin kautta. 

Puhujavieraina nähdään näyttävä kattaus metallimusiikin kansainvälisiä ja kotimaisia tähtiä sekä useita arvostettuja asiantuntijoita ja tietokirjailijoita. Perjantain 1.7. vieraina nähdään sosiaalipsykologian professori Atte Oksanen Tampereen yliopistolta, Mayhemin riveistä maailmanmaineeseen noussut Attila Csihar sekä vapaa toimittaja ja tietokirjailija Markus Tiittula. Oksasen kanssa keskustellaan äärimmäisen taiteen värikkäästä historiasta, Csiharin kanssa taiteentekemisestä sananvapauden rajamailla ja Tiittulan kanssa salaliittoteorioista. 

Lauantain 2.7. puhujavieraina nähdään Amorphiksen Tomi Joutsen ja performanssitaiteen pioneeri Pekka Kainulainen, joka tekee Amorphikselle myös sanoituksia. Heidän kanssaan keskustellaan lyriikoista, jotka kulkevat kansanperinteen syvistä vesistä metallin terävimpään kärkeen. Lauantain puhujavieraisiin lukeutuu myös CMX-yhtyeen lauluntekijä ja okkultisti A.W. Yrjänä, jonka kanssa puhutaan totuuden monimuotoisuudesta, vaihtoehdoista ja niiden tutkimisesta. Pride-viikon kunniaksi lauantain puheohjelma huipentuu Pride x Tuska -keskusteluun, jossa pohditaan kuuluuko vähemmistöjen ääni riittävästi taiteessa ja kulttuurissa. 

Sunnuntain puheohjelma starttaa puolestaan Lähiöbotoxin Vikin eli myös Seksikäs Suklaa -nimellä tunnetun Luyeye Konssin kanssa. Keskustelunaiheena on kulttuurinen tasa-arvo Suomessa vuonna 2022. Lisäksi palkittu journalisti Johanna Vehkoo kertoo sananvapauden suurimmista uhista ja iranilaislähtöinen Confess-yhtye siitä, millaista on elää maanpaossa musiikkinsa takia. Confess toimii nykyisin Norjasta käsin uusien bändin jäsenten kanssa, ilman huolta taiteenvapaudesta. 

Tuska Forum by HS -vieraiden haastatteluista vastaavat Helsingin Sanomien Jussi Ahlroth ja Radio Rockin Laura Vähähyyppä

Lue lisää puhujavieraista täältä

 

Amo & Elu
Strato 2022
Sabaton 2023
Heilung 2022
AE 2022
Igorrr 2023